Iyi gunler, oral minoxidil alabilecegim guvenli bir yer var midir Turkiye’de? Tercihen majistral degil orijinal kutu formunda olmasi daha iyi olur ama kutu olarak burada TR’de olmadigini biliyorum. 2.5mg-5mg arasi gerek. Erkekler icin etkisi az ya da hemen hemen olmayan 1.25mg ya da 0.625mg ile ilgilenmiyorum. Majistral yapan yerler icin lutfen fiyat listesi atin, ayrica saflik testi sodyum hipoklorit testi yapiyorum, sari-turuncu renk vermiyorsa lutfen yazmayin. Istanbul’da birkac eczane buldum hatta siparis de verdim ama acikcasi tam guvenemedim. Iyi, guvenilir bir yer varsa yazan varsa sevinirim. Herhangi bir ilde olabilir, yeter ki bunu yapsin, kargolatirim. Dilalti^^ (sublingual) OM kullanmiyorum, agza iki uc damla damlat ya da bir fis sik gibi seyler ile gelmeyin, fis basina minimum 10 mg minoxidil oluyor o spreylerde, 10 mg zaten tansiyon dozudur yani kalpten gitmek istemiyorum ki bu artabilir de ornegin 20-30 belki 40 hatta 50mg olabilir, ilk puskurtmede az cikar 2-3 kere daha puskurtursunuz vs.
Yerli sprey halinde minoxidil yapan meshur firma ya da firmalara da acikcasi pek guvenmiyorum, lutfen yazmayin, zaten tretinoin krem ya da dermaroller olmadan biraz gucsuz kaliyor sprey minoxidil bir de dolandiricilik/sahtecilik gibi sark kurnazliklariyla ugrasmak istemiyorum, hangi firma ya da firmalar olduklarini herkes biliyor. Maalesef yurtidisindan orijinal kutu halinde gerek TEB olsun gerek bir tanidik vasitasiyla olsun getirme imkanim yok, zaten kendim gidip alsam ya da tanidik ile gitsem gumrukte problem cikabilir. TEB de benim acimdan pratik degil, kagit-recete vs. icin sanki vize basvurusu yapar gibi ciddi ugrasmam gerekecek yalniz 3 aylik doz icin ve daha pahali maalesef. Recete icin randevu bulmak da ayri problem TEB icin, ozel hastane receteleri kabul goruyor mu bilmiyorum ama e-recete vermiyorlar bildigim kadariyla. Boyle bir durum maalesef.
Orijinal kopuk minoxidil varsa kirkland/rogaine gibi bir marka kullanan varsa soylerseniz sevinirim. Yabanci firmalar topikal minoxidil konusunda daha guvenilir. Birkac site buldum USA’dan getirten ama guvenemiyorum, pek tecrubem yok. Paranin ustune cokme vb. gibi olaylardan dolayi, cok yaygin maalesef diye duydum.